Brugerrapport - Greve

Marianne Johannsen, sygeplejerske i et lægehus i Greve

Hvorfor vælge HemoCue® WBC DIFF systemet?

Lægehuset i Greve har anvendt HemoCue WBC DIFF siden august 2011. Før HemoCue WBC DIFF anvendte de 3-parts diff system fra
Chempaq, og da dette produkt blev fjernet fra markedet, hørte de om systemet fra HemoCue.

De anvender ikke CRP, da de mener, at resultaterne fra HemoCue WBC DIFF systemet er pålidelige og giver dem nok information til at kunne diagnosticere deres patienter.

Hvornår anvendes HemoCue® WBC DIFF systemet?

Begge læger og de to sygeplejersker i lægehuset anvender HemoCue WBC DIFF. De anvender primært testen på patienter med høj feber for at se, om det er en bakterie eller virusinfektion samt på patienter med ondt i halsen og negativ Strep A-test. De skønner, at de udfører tre tests pr. dag.

Hvilke fordele er der ved at anvende HemoCue® WBC DIFF systemet?

Ved patienter med diffuse symptomer giver resultaterne fra HemoCue WBC DIFF et bedre billede af patientens almene tilstand. Hurtige resultater medfører god service med korrekt behandling og færre kontrolbesøg.

Patient Case

En 10-årig pige var meget syg. I lægehuset i Greve besluttede lægen at analysere en blodprøve med HemoCue WBC DIFF. Testen viste et leukocyttal på 23 x 109 celler/L, og at antallet af neutrofile var 18 x 109 celler/L. Sammen med de kliniske symptomer indikerede testen en halsinfektion. Pigen blev straks sat i behandling. Hun kom sig hurtigt og behøvede ikke at komme tilbage til kontrol.

Denne hjemmeside anvender cookies

Brug af cookies