"Det må være muligt"

Den overbevisning har været drivkraften bag HemoCue fra dag et. Den dag, for over 30 år siden, da to mænd sagde: ”Det må være muligt”. At gøre det på en lettere måde. At gøre det bedre. At gøre det rigtigt.

Det, de to udviklere, Jan Lilja og Sven-Erik Nilsson, så da de besøgte laboratorier og lægepraksis satte gang i den gnist som driver menneskets opdagelser: evnen til at se muligheder der hvor andre kun ser problemer. De så frustrationen hos sundhedspersonalet pga. ventetid før behandlingsstart, eller at skulle justere prøveresultater, der er højere/lavere med 30-40%. De så unøjagtigheden og faren med begrænset stabilitet på reagenser, med ændring af instrumentkalibreringen og med pipetering. De så hvor upraktisk det var at sende prøver til laboratoriet – så upraktisk at nogle gange sendte personalet patienten af sted i stedet for.

De så, selvfølgelig, at løse disse problemer ikke bare kunne gøre arbejdet lettere og nemmere for sundhedspersonalet, det kunne også redde liv. Der var ingen tvivl, det måtte gøres. Og det måtte gøres rigtigt. Det tog tid og krævedet en stor indsats. De arbejdede, trods alt, med præcis videnskab i en mikroverden. Det måtte kunne være gentageligt og give det samme rigtige resultat – gang på gang. Det var vanskeligt og frustrerende. Og tilsyneladende, så fik de hver gang at vide ”Det er umuligt”. 

Fordi når det gælder patientomsorg, så går vi ikke på kompromis.

Alligevel gav de ikke op. De gik aldrig på kompromis. Og opnåede noget bemærkelsesværdigt – en Point-Of-Care blod test med tolerancer som man aldrig troede var muligt. Endnu mindre med en gentagelsesnøjagtighed på 10 millioner kuvetter om året.

Og det var bare begyndelsen. Deres fokus på problemløsning og deres drivkraft er blevet overført til alle i HemoCue-familien siden da. Men en positiv, ”open-minded”-stemning, fortsætter HemoCue med at fostre en tro på muligheder og dedikering for at få det rigtige. Hvis der er et problem eller en udfordring, er det ikke kun for en person, men for hele virksomheden. Alle har interesse i at løse det. Fordi hver eneste detalje er vigtig for vores kunder. Det er denne ”can do”-holdånd som har ført til en stadig strøm af innovationer over de sidste 30 år.

I dag er det umulige blevet standarden. Der er faktisk intet mindre end 4 HemoCue-tests som bliver analyseret hvert sekund rundt omkring i verden. Det betyder at når du er færdig med at læse dette, vil 480 sundhedspersonale have fået det nødvendige svar.

Alligevel giver vi os ikke. Vi ser altid efter udfordringer. Og vi siger nu, som de sagde dengang, ”Det må være muligt”.  

 

Yderligere information

Ønsker du yderligere information om vores produkter, venligst kontakt os:

Kontakt HemoCue Danmark

 

Ønsker du at tale med vores kundeservice, venligst klik her: